Vaasan Taika meets Happie’s
Gourmet-hodareistaan tunnetut Ville Pusa ja Teemu Korkalainen veivät Taika-leivät maailman ääriin. Tumman Täysjyvän Taika lähti tutustumaan New Yorkin menoon ja toi sieltä mukanaan taianomaisen reseptit. Vaalea Täysjyvän Taika vieraili Japanissa ja inspiroitui wasabista ja inkivääristä. Tässä kaksi herkullista reseptiä Tokion ja New Yorkin tyyliin.
Happie’s Taika Tokyo
4 annosta
4 viipaletta Taika Vaalea Täysjyvä -leipää
kylmäsavulohta
kevätsipulia
inkivääri-wasabi majoneesia
kurkkua,korianteria ja minttua
Kurkku-inkivääri-wasabi-majoneesi:
1/2 kurkku
1/2 tl suolaa
1 pnt tuoretta korianteria
1/4 pnt tuoretta minttua
2 tl inkivääritahnaa
1 tl wasabitahnaa
3 dl Hellman’s majoneesia
Raasta kurkku. Hienonna korianteri ja minttu.
Sekoita kaikki majoneesin aineet keskenään ja tarkista maku.
200g Kylmäsavulohta
1/2 pnt kevätsipulia
Hienonna kylmäsavulohi ja kevätsipuli ja sekoita keskenään.
Levitä ensin majoneesi leivälle. Laita kylmäsavulohi ja kevätsipuli majoneesin päälle.
Happie’s Taika New York
4 annosta
4 viipaletta Taika Tumma Täysjyvä -leipää
Dijon-sinappi-piparjuuri-majoneesia
naudan suolalihaa
punasipulihilloketta
Dijon-sinappi-piparjuuri-majoneesi:
2 rkl Ryyti-dijon sinappi (sis.sinapin siementä)
1 rkl piparjuuritahnaa
3dl Hellman’s majoneesia
Sekoita kaikki majoneesiin aineet keskenään.
Punasipulihilloke:
3 dl punaviiniä
1 dl punaviinietikkaa
3 dl sokeria
500g punasipulia
Hienonna sipuli.
Kaada punaviinietikka ja punaviini kuumaan kattilaan, lisää sokeri ja sipulit. Anna kiehua/hautua n.20 minuuttia.
Jäähdytä omassa liemessä.
Levitä majoneesi leivälle, lisää naudan suolaliha ja vielä punasipulihilloke leivän päälle.