Vaasanin leipomolla eri tehtävissä vuodesta 2007 asti työskennellyt Pinja Peltola nauttii työssään erityisesti vaihtelevista tehtävistä ja ongelmanratkaisua vaativista tilanteista.
Vantaan leipomolla pakkaajana työskentelevä Pinja Peltola aloitti Vaasanilla vuonna 2007 tullessaan taloon kesätöihin. Siitä lähtien hän on viihtynyt leipien parissa, leipomon vauhdikkaassa arjessa.
– Ensimmäiset kolme vuotta olin kahvileipäosastolla valmistamassa herkkuja. Silloin pääsin tekemään töitä äitini kanssa, ja se oli hauskaa aikaa, Pinja kertoo.
Kolmen pullantuoksuisen vuoden jälkeen Pinja siirtyi ruokaleipien puolelle pakkaamoon. Pakkaamo on kaikkien leipomotuotteiden viimeinen etappi leipomolla ennen kuin ne lähtevät lähettämöstä matkaan kohti myymälöitä. Koko prosessi on nopea: leipien matka taikinasta pakkaukseen kestää keskimäärin 2–3 tuntia. Ennen kuin tuotteet pakataan, sekoitetaan taikinat, muotoillaan leivät ja lopuksi ne paistetaan ja jäähdytetään sopivaan pakkauslämpötilaan.
– Meidän pakkaajien rooli on tärkeä, sillä vastuullamme on luoda viimeiset silmäykset leipiin ennen kuin ne menevät pakettiin. Varmistamme siis, että kaikki leivän ystävät saavat hyvää ja oikeanlaista leipää, Pinja sanoo,
Pakkaamolla työtehtävät vaihtuvat viikottain: joka toinen viikko vastuulla on pakkaaminen, joka toinen viikko laatikointi. Työ on vaihtelevaa myös kolmivuorotyön ansiosta.
– On kivaa, kun hommat ja aikataulut vaihtelevat. Olen ilta- ja yöihminen, ja tykkään tehdä yövuoroja. Aamut ovat vaikeimpia, Pinja nauraa.
Pinja on viihtynyt Vaasanilla jo 13 vuotta. Hän kehuu työnantajansa reiluutta ja joustavuutta, sekä hyvää vuorovaikutusta työkavereiden ja työnjohdon kanssa. Innostavinta työssä on ongelmanratkaisu. Joskus esimerkiksi leivät eivät suostu menemään pakettiin. Silloin parasta on, kun pääsee ratkomaan haastetta ja lopulta löytää syyn ongelmalle.
– Olen vähän sellainen jokapaikanhöylä, ja tykkään auttaa kollegoitakin ratkomaan omien linjastoidensa haasteita, Pinja toteaa.