Leiväntuoksuista työtä leipomossa

Operatiivisessa työssä leiväntuotannossa pääsee konkreettisesti näkemään oman kätensä jäljen tässä ja nyt, tuoreen leivän muodossa. Leipomo on toimintamme sydän, sillä siellä valmistuvat työntekijöiden hellässä huomassa suomalaisten suosikkileivät aina Vaasan Ruispaloista Kauratyynyihin.

Millaista on työ leipomossa?

Leipomo on paikka, jossa lukuisten asioiden on loksahdettava yhteen aina raaka-aineiden annostelusta leivontaan ja pakkaamiseen. Leiväntuotannon parissa työskentelee reilut 200 työntekijää, jotka huolehtivat ammattitaitoisesti omasta leiviskästään ja tekevät saumatonta yhteistyötä laadusta ja turvallisuudesta tinkimättä.

Leipomoissamme työskentelee monipuolinen joukko ammattilaisia, esimerkiksi taikinantekijöitä, leivän muotoilijoita, paistajia, ennaltapakkaajia sekä työnjohtajia.

Iso osa työstä on prosessin ja koneiden valvontaa. Työhön kuuluu myös aktiivista tekemistä, kuten koneiden osien vaihtoa, laitteiden säätämistä sekä vikatilanteisiin reagointia, joten työssä ei ehdi leipääntymään. Kun työkaverina on elävä taikina, jokainen työpäivä voi olla erilainen.

Vuoroissa tehtävää leipomotyötä on tarjolla Vantaan Tammistossa, Kuusankoskella, Kiimingissä ja Vammalassa, joissa leipomomme sijaitsevat.

Terveenä ja turvassa – jokainen, joka päivä, kaikkialla 

Terveyden ja hyvinvoinnin suhteen tavoitteemme on selkeä: haluamme, että jokainen vaasanilainen lähtee päivän päätteeksi töistä vähintään yhtä hyvässä kunnossa kuin töihin saapuessaan. Lähtökohtanamme on tarjota työntekijöille hyvinvoiva ja turvallinen työympäristö, jossa pyritään estämään työtapaturmien sekä ammattitautien synty.

Tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä terveyden ja turvallisuuden prosessit, johtaminen ja toiminta on nostettu erinomaiselle tasolle. Tavoitteiden saavuttamiseksi toteutamme Lantmännen Unibaken strategista Terveys ja turvallisuus -ohjelmaa.

Tutustu vaasanilaisiin

Kukapa osaisi paremmin kertoa siitä, millaista on työskennellä Vaasanilla kuin omat työntekijämme.  

"Hyvä työyhteisö on kaikki kaikessa"

Ennaltapakkaaja Anu Saarelainen-Hiihtolan mielestä Vaasanin tärkein voimavara on hyvä työyhteisö.

Pinja Peltola varmistaa, että jokainen leipäpaketti on hyvä ja tasalaatuinen

Pinja nauttii työssään erityisesti vaihtelevista tehtävistä ja ongelmanratkaisua vaativista tilanteista.

Vaasan on tiiviisti mukana Jäppisten perheen arjessa

Työnopastaja Tommi Jäppisen perheestä Vaasanilla työskentelevät myös vaimo, tytär ja poika.

Vaasan on työnantajana turvallinen

Vantaan leipomolla työnopastajana työskentelevä Laura Lammi on leipomoalan konkari.

Neljä syytä valita Vaasan

1. Lämminhenkinen kulttuuri

Avoimuus, keskinäinen arvostus ja ystävällisyys. Nämä ovat hyvän työarkemme perusta. Vaasanilla pääset osaksi huippumukavaa tiimiä, joka on aina valmis auttamaan ja tukemaan kehittymistäsi. Voit kääntyä kenen puoleen tahansa – meillä ei ole suljettuja ovia tai hierarkkista organisaatiota. .

2. Panostamme työntekijöidemme hyvinvointiin, kasvuun ja kehittymiseen

Vaasanilaisten kokonaisvaltainen hyvinvointi ja osaamisen kehittäminen ovat meille sydämen asioita. Järjestämme työntekijöillemme säännöllisesti valmennuksia esimerkiksi työturvallisuudesta, esihenkilötyöstä, itsensä johtamisesta ja leivontateknologiasta. Hyvinvoinnin pohja rakentuu perustasoa kattavammasta työterveyshuollosta sekä hyvinvointitarjoamastamme, joka sisältää erilaisia työkaluja, palveluita ja etuja (mm. liikunta- ja kulttuurietu). Työntekijöillä on mahdollisuus hyödyntää mielen hyvinvoinnin tukipalveluita osana työterveyshuoltoa.   

3. Leivomme suomalaisten suosikkileivät

Olemme ylpeitä pitkästä leivontaperinteestä ja juuristamme. Meillä on kilpailukykyinen ja jatkuvasti kehittyvä tuotevalikoima, johon kuuluu useita kestosuosikkeja Vaasan Ruispaloista lähtien sekä kiinnostavia uutuuksia. Vaasan on oikea paikka, jos haluat olla mukana lähes jokaisen suomalaisen ruokahetkissä leipiemme kautta ja turvaamassa maamme ruokahuoltoa.

4. Meillä on pienen leipomon sydän, mutta suuren leipomon vastuu

Me kannamme vastuumme tuotteidemme ilmasto- ja luontovaikutuksista pellolta pöytään saakka ja olemme asettaneet tälle työlle niin lyhyen kuin pitkän tähtäimen mitattavat tavoitteet. Erityisesti täysjyväleipä on terveellinen ja ilmaston ja luonnon kannalta hyvä valinta kurnivan vatsan täytteeksi nyt ja tulevaisuudessa – osana planetaarista ruokavaliota.