10.9.2015
- Kahmi kuidut kasaan runsaskuituisista viljatuotteista, marjoista, vihanneksista ja hedelmistä. Syö vähintään 25-35 g kuitua päivässä.
- Kuitua on eniten viljan kuoriosissa ja välittömästi kuoren alla. Myös vaaleamman leivän kuitupitoisuus voi olla korkea taikinaan lisätyn leseen tai jyvärouheen ansiosta. Leipä on runsaskuituinen, kun se sisältää vähintään 6 g kuitua / 100 g leipää.
- Ruisleipä on ylivoimainen kuidun lähde, pelkästään ruisleivästä suomalaiset saavat keskimäärin 35 % kaikesta kuidunsaannistaan.
- Kuituvajeen voi kuroa umpeen lisäämällä muutaman viipaleen runsaskuituista leipää ruokavalioon.
- Kaikki viljakuidut rakastavat vatsaa ja edistävät sen toimintaa. Kauran kuitu tasaa verensokeria ja alentaa kolesterolia.