Finn Crisp -nimellä markkinoidut hapankorput ovat olleet suomalaisten vientituotteiden kärjessä 1960-luvulta saakka. Tuotteita viedään edelleen yli 30 maahan.
Vuonna 1964 suomalaisten ruokapöytiin tuli legendaarinen Vaasan Koulunäkki -näkkileipä, josta tuli nopeasti näkkileipien lippulaivatuote, ja se on säilynyt valikoimissa näihin päiviin saakka.
1980-luvun puolivälissä tuotiin leipäpakkauksiin ensimmäistä kertaa “Parasta ennen” -päiväykset.
Vuonna 1984 esiteltiin Pieni Pyöreä, joka nostatti todellisen näkkileipäbuumin. Leipä vietiin kirjaimellisesti käsistä, ja tuotteen mainostaminen oli keskeytettävä alkuunsa, jotta tuotanto pysyi kysynnän perässä.
Vaasan Ruispalat tuli markkinoille vuonna 1991. Ruispaloista tulikin nopeasti uskomaton kestosuosikki, ja se on säilyttänyt asemansa jo lähes 30 vuotta.
Kauppa alkoi ketjuuntua, ja myös Vaasan alkoi toimia ketjumaisemmin. Vaasan Leipomot muodostettiin useita paikallisleipomoita ostamalla, ja aluksi merkittävä osa tuotteista oli paikallisia. Ketjuuntumisen myötä valikoimat yhtenäistettiin.
Vuonna 2002 kauppoihin tulleet Vaasan Muhku-sämpylät olivat korkealaatuisia “gourmet-sämpylöitä”, jotka oli pakattu paperi-muovi-pakkaukseen. Tuotteiden myötä Vaasan nousi markkinajohtajan asemaan.
Vuonna 2002 otettiin käyttöön kuitumerkki, joka kertoi, kuinka paljon terveellistä kuitua leipä sisältää. Kuitumerkki oli ensimmäinen leipäpussiin tuotu lisätietoruutu.
Vuonna 2009 markkinoille tuli ensimmäinen pehmeä ruisleipä Vaasan Taika-Ruis, joka oli aikansa suuri innovaatio.
Vuonna 2010 Vaasan toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille viljaraaka-aineeltaan täysin sataprosenttisen kauraleivän, Vaasan 100 % Kaura -leivän. Vaati pitkän tuotekehitystyön, jotta haastava kaura saatiin taipumaan pehmeäksi kauraleiväksi.
Vaasan Ruispalat Ohut Herkku syntyi ideointikilpailun tuloksena. Kiimingin leipomon työntekijä teki vahingossa hiivattoman taikinan, ja Ruispaloista tuli tavallista ohuempia. Tästä syntyi idea, jolla irtosi myös kilpailun voitto. Meni kuitenkin muutama vuosi ennen kuin aika oli kypsä tuotekehitysprojektille. Tämä koukuttava tuote on haastanut jopa suomalaisten kestosuosikin Vaasan Ruispalat.
Ohuet leivät villitsivät suomalaiset. Leipurille erityisen haastava Vaasan Ohut Kaura Herkku lanseerattiin vuonna 2018.
Vaasan on kehittänyt osaamistaan sataprosenttisen kauran leipojana jo pitkään, mikä on mahdollistanut myös ohuen leivän leipomisen pelkästä kaurasta. Vuonna 2019 lanseerattiin Vaasan Ohut Kaura 100 %, joka vetoaa sekä kauran että ohuen leivän ystäviin.