Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR sämpylä |
4 kpl | paksua viipaletta vuohenjuustoa |
1 rkl | oliiviöljyä |
Marinoitu munakoiso: | |
1-2 kpl | munakoisoa |
½ | sitruunan mehu |
ripaus suolaa | |
2 tl | oliiviöljyä |
Marinoitu punasipuli: | |
1 kpl | punasipuli |
2 rkl | punaviinietikkaa |
0,5 tl | sokeria |
0,5 tl | suolaa |
Lisäksi: | |
2 kpl | fenkolia |
1 kpl | kukkakaali |
ripaus suolaa | |
tilkka öljyä | |
Kastike: | |
2 dl | kermaviiliä |
1 rkl | harissaa |
ripaus suolaa ja sokeria | |
ripaus mustapippuria | |
sipulinvarsia |
Ohje:
Halkaise sämpylät ja sipaise vuohenjuusto viipaleet oliiviöljyllä, jätä odottamaan. Viipaloi munakoiso ja laita viipaleet pieneen vuokaan. Kääntele joukkoon sitruunamehu, suola ja oliiviöljy.
Suikaloi punasipuli ja sekoita joukkoon etikka, sokeri ja suola. Anna maustua.
Lohko fenkoli ja paloittele kukkakaali. Kääntele kulhossa kasvisten joukkoon suola ja tilkka öljyä.
Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja jätä odottamaan.
Grillaa kukkakaalit ja fenkolit kauniin värisiksi. Grillaa myös munakoisoviipaleet ja vuohenjuustoviipaleet molemmin puolin. Lämmitä burgerisämpylät. Kokoa burgerit munakoisosta, vuohenjuustosta, marinoidusta punasipulista ja kastikkeesta ja nauti.