Ainesosat
Vaasan Ruispaloja | |
Vaasan Kauratyynyjä | |
2 kpl | paprikaa |
4 kpl | valkosipulinkynsiä |
1 rkl | oliiviöljyä |
50 g | aurinkokuivattuja tomaatteja |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
suolaa ja mustapippuria | |
200 g | sulatejuustoa |
200 g | creme fraichea |
1 | kurkku |
1 dl | maitoa kostutukseen |
viinirypäleitä ja yrttejä koristeluun |
Ohje:
Pese ja pilko paprikat ja kuori valkosipulinkynnet. Aseta paprikat ja valkosipulit uunipellille, pirskota päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Paahda 160 asteessa 20 minuuttia.
Paprikatäyte: mittaa aurinkokuivatut tomaatit ja pahdetut paprikat monitoimikoneeseen ja aja tahnaksi. Mausta mielesi mukaan. Tahnan jäähdyttyä sekoita se tuorejuuston kanssa ja tarkasta maku.
Valkosipulitäyte: vatkaa sulatejuusto ja creme fraiche sekaisin. Muussaa paahdetut valkosipulinkynnet haarukalla ja sekoita ne täytteen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
Viipaloi kurkku ohuiksi viipaleiksi ja painele viipaleet kuivaksi paperipyyhkeellä.
Vuoraa suorakulmion muotoinen vuoka kelmulla ja lado pohjalle ensin Ruispaloja. Kostuta leivät kevyesti maidolla. Levitä paprikatäytettä leiville ja jatka sitten latomalla seuraava kerros Kauratyynyillä. Kostuta Kauratyynyt ja levitä päälle valkosipulitäyte sekä kerros kurkkuviipaleita. Jatka samalla tapaa vielä kaksi kerrosta.
Taittele voilepäkakku tiiviisti kelmun sisään ja siirrä jääkaappiin tekeytymään.
Voit tarjoilla voileipäkakun sellaisenaan tai leikata siitä hauskoja cocktailpaloja! Koristele viinirypäleillä, yrteillä ja kurkkuviipaleilla.