Ainesosat

Lohi-avokadoleipä (1 annos):
1 viipale Vaasan Isopaahto Graham paahtoleipää
1 rkl Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
2 tl hienonnettua ruohosipulia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1/2 avokado
2 tl sitruunamehua
suolaa & mustapippuria myllystä
2 pientä viipaletta kylmäsavu - tai graavilohta
(syötäviä kukkia, yrttejä)
Kardemummainen french toast (2 annosta):
2 viipaletta Vaasan Isopaahto Graham paahtoleipää
1 rkl vehnäjauhoja
2 rkl (täys)maitoa
1 muna
1/2 tl kardemummaa
1/2 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria
4 rkl Philadelphia maustamatonta tuorejuustoa
koristeluun: marjoja, syötäviä kukkia
paistamiseen: voita
Mansikkainen french toast (2 annosta):
4 viipaletta Vaasan Isopaahto Graham paahtoleipää
4 rkl Philadelphia maustamaton tuorejuustoa
8 mansikkaa
1/4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl (täys)maitoa
2 munaa
2 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl sokeria
paistamiseen: voita

Ohje:

Lohi-avokadoleipä:

Paahda leipä ja levitä sille tuorejuustoa. Ripottele tuorejuustolle ruohosipulia ja sitruunankuorta. Leikkaa kuorittu avokado viipaleiksi ja pirskottele päälle sitruunamehua, suolaa ja pippuria. Nosta avokado ja lohiviipaleet leivälle.  Viimeistele halutessasi syötävillä kukilla.

 

Kardemummainen french toast:

Vatkaa jauhot maitoon ja vispaa munat joukkoon. Lisää kardemumma ja sokerit.  Kasta leipäviipaleet seokseen molemmin puolin siten, että leivät imevät itseensä taikinaa. Paista leivät voissa keskilämpöisellä pannulla kauniin värisiksi.  Levitä leiville kunnon kerros tuorejuustoa. Viimeistele marjoilla ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.

 

Mansikkainen french toast -kerrosleipä:

Levitä paahtoleiville tuorejuustoa. Laita kahdelle leivälle viipaloituja mansikoita. Nosta loput leivät päälle siten, että tuorejuustopuoli tulee alaspäin. Vatkaa jauhot maitoon sileäksi taikinaksi ja vispaa munat joukkoon. Lisää kaneli ja sokerit.

Kasta leipäviipaleet seokseen molemmin puolin siten, että leivät imevät itseensä taikinaa. Paista leivät voissa keskilämpöisellä pannulla kauniin värisiksi. Tarjoa sellaisenaan tai kermavaahdon ja marjojen kanssa.