Ainesosat
1 l | vihreitä, pilkottuja kasviksia, esimerkiksi |
parsaa, fenkolia, parsakaalia ja pinaattia | |
1 l | kalalientä (1 l vettä + 2 kalaliemikuutiota) |
500 g | kuhafileetä |
100 g | tuorejuustoa |
1 | sitruunan mehu |
1/2 dl | hienonnettua tilliä |
4 x bruschetta: | |
4 viipaletta | Vaasan Mums -leipää |
1 | avokado |
1/2 | limetin mehu |
1–2 tl | oliiviöljyä |
ripaus | suolaa ja mustapippuria |
100 g | kotijuustoa |
12 | kirsikkatomaattia |
Ohje:
Valmista keitto samaan aikaan kypsyvistä kasviksista. Juurekset vaativat usein pidemmän keittoajan kuin vihannekset, joten ne kannattaa keittää puolikypsiksi, ennen kuin lisäät nopeammin kypsyvät vihannekset. Jos käytät keittoon parsaa, pese parsat ja leikkaa muutama sentti kuivahtanutta tyveä pois. Kuori paksut varret, ohuita parsanvarsia ei tarvitse kuoria. Leikkaa parsat noin 2–3 sentin paksuisiksi paloiksi. Pese ja halkaise fenkoli, poista paksu kanta ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Huuhtele pinaatinlehdet. Pese parsakaali, irrottele kukinnot ja leikkaa varret ohuiksi viipaleiksi.
Poista kuhafileestä mahdolliset ruohot ja nahka. Leikkaa fileet noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
Kuumenna kalaliemi. Lisää kasvikset ja keitä noin 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat lähes kypsiä. Lisää sitruunan mehu ja kuhafileet. Nosta kattila liedeltä ja anna kypsyä kannen alla noin 5 minuuttia. Nostele keittoa keittolautasille, lisää lautaselle reilu nokare tuorejuustoa ja hienonnettua tilliä.
Avokadobruschetta:
Paahda leivät leivänpaahtimessa rapeiksi.
Halkaise avokado, kaavi hedelmäliha kulhoon ja sekoita joukkoon limetinmehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri. Murskaa avokadoa haarukalla hieman. Levitä seos leipien päälle. Murustele päälle kotijuustoa.
Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Nostele tomaatinpuolikkaita leipien päälle. Rouhaise pinnalle mustapippuria.