Ainesosat

4 kpl Vaasan Bao Bun -höyrysämpylää
2 pientä grillattua kanankoipea
n. 1 dl majoneesia
korianterin lehtiä
thai-basilikan lehtiä
mintun lehtiä
1-2 rkl sriracha-kastiketta
Kaalisalaatti:
150 g punakaalia
1 chili
1 1/2 rkl limen mehua
1 rkl kalakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl ruokosokeria
ripaus suolaa

Ohje:

Suikaloi kaali ja viipaloi chili. Sekoita limen mehusta, kalakastikkeesta, riisiviinietikasta, sokerista ja suolasta kastike ja kaada kaalille. Sekoita joukkoon myös chili ja anna marinoitua puolisen tuntia.

Perkaa liha kypsistä kanan­koivista.

Lämmitä baot. Se onnistuu kolmella eri tavalla: bambukorissa (2–6 min) tai höyrykorissa, suljetussa kattilassa kiehuttaen (2–6 min) tai mikrossa (600 wattia, 2–3 min).

Täytä baot kanalla, kaalisalaatilla, majoneesilla, yrteillä ja srirachalla.

Vinkki! Kana-baot lainaa makumaailmaansa banh mi -patongista. Reilu yrttien käyttö kuuluu vietnamilaiseen keittiöön: lisää niitä kuin salaatinlehtiä!


The Bao Bun höyrysämpylä

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Tutustu