Ainesosat

16 viipaletta Vaasan Isopaahto -leipää
Hummus:
2 prk (à 380/230 g) kikherneitä suolaliemessä
1 ruukku basilikaa
1 ruukku lehtipersiljaa
2 kevätsipulin vartta
2 valkosipulinkynttä
1 dl ravintohiivaa
1 sitruunan mehu
4 rkl oliiviöljyä
0,5-1 tl suolaa
Kostutus:
2 dl kaurajuomaa
Kuorrutus:
200 g vegaanista tuorejuustoa
tilkka kaurajuomaa tai vettä
Koristelu:
herneenversoja
parsaa
kevätsipulia
syötäviä kukkia

Ohje:

Valmista ensin hummus. Mittaa ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja aja sileäksi massaksi. Voit lisätä hiukan vettä jos blenderi ei jaksa pyöriä.

Leikkaa ohuelti paahtoleipäpalojen reunat pois. Asettele leipäviipaleet tiiviisti vieri viereen (4×4) tuorekelmun päälle. Litistä leipiä kaulimella ja kostuta kaurajuomalla. Levitä hummus tasaisesti leipien päälle. Kääri tiukalle rullalle tuorekelmua apuna käyttäen. Nosta yön yli jääkaappiin tekeytymään.

Kuorrutus ja koristelu: Notkista vegaaninen tuorejuusto kulhossa. Lisää tilkka kaurajuomaa niin, että saat helpommin levitettävän koostumuksen. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja sivuille. Koristele haluamallasi kasviksilla ja yrteillä, tarjoile.