Ainesosat
16 viipaletta | Vaasan Isopaahto -leipää |
Hummus: | |
2 prk (à 380/230 g) | kikherneitä suolaliemessä |
1 ruukku | basilikaa |
1 ruukku | lehtipersiljaa |
2 | kevätsipulin vartta |
2 | valkosipulinkynttä |
1 dl | ravintohiivaa |
1 | sitruunan mehu |
4 rkl | oliiviöljyä |
0,5-1 tl | suolaa |
Kostutus: | |
2 dl | kaurajuomaa |
Kuorrutus: | |
200 g | vegaanista tuorejuustoa |
tilkka | kaurajuomaa tai vettä |
Koristelu: | |
herneenversoja | |
parsaa | |
kevätsipulia | |
syötäviä kukkia |
Ohje:
Valmista ensin hummus. Mittaa ainekset blenderiin tai monitoimikoneeseen ja aja sileäksi massaksi. Voit lisätä hiukan vettä jos blenderi ei jaksa pyöriä.
Leikkaa ohuelti paahtoleipäpalojen reunat pois. Asettele leipäviipaleet tiiviisti vieri viereen (4×4) tuorekelmun päälle. Litistä leipiä kaulimella ja kostuta kaurajuomalla. Levitä hummus tasaisesti leipien päälle. Kääri tiukalle rullalle tuorekelmua apuna käyttäen. Nosta yön yli jääkaappiin tekeytymään.
Kuorrutus ja koristelu: Notkista vegaaninen tuorejuusto kulhossa. Lisää tilkka kaurajuomaa niin, että saat helpommin levitettävän koostumuksen. Levitä kuorrute kakun pinnalle ja sivuille. Koristele haluamallasi kasviksilla ja yrteillä, tarjoile.