Ainesosat

4 kpl Vaasan Soft Bun sämpylää
1 pkt (300g) savutofua
1 dl bbq-kastiketta
4-5 isoa punajuurta
Lehtikaalisalaatti:
2 lehtikaalin lehteä
1 porkkana
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
ripaus suolaa
Hernehummuskastike:
200 g herneitä (pakaste)
1 pieni valkosipulinkynsi
1 rkl tahinia
1 rkl sitruunan mehua
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna
1/2 dl vegaanista majoneesia

Ohje:

4 annosta, 20 min.

Kuori, viipaloi ja paahda puna­juuria 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.

Perkaa lehtikaali lehtiruodista ja revi isoiksi paloiksi. Suikaloi porkkana. Laita salaatin ainekset kulhoon ja sekoita joukkoon öljy, etikka ja mausteet. Hiero kastiketta lehtikaaliin.

Kiehauta ja jäähdytä pakaste­herneet. Surauta sitten hernehummuksen aineet sileäksi tahnaksi.

Viipaloi tofu ja painele viipaleet talouspaperilla kuivaksi. Paista tofuviipaleet molemmin puolin. Kaada BBQ-kastike pannulle ja paista vielä keskiteholla välillä viipaleita käännellen niin, että kastike imeytyy viipaleisiin.

Paahda sämpylät ja täytä burgerit hernehummuskastikkeella, lehtikaalisalaatilla, punajuurilla ja tofulla.

Vinkki! BBQ-kastike viimeistelee savutofun herkulliseksi burgeripihviksi. Lehtikaali pehmenee ihanaksi salaatiksi etikkaisen kastikkeen avulla. Kastiketta voi hieroa reilusti lehtikaaliin, jolloin sen rakenne pehmenee.

Yhdessä burgerissa arviolta:

  • 559 kcal
  • 25 g proteiinia
  • 43 g hiilihydraatteja
  • 29 g rasvaa (tyydyttyneitä rasvahappoja 4 g)
  • 10 g kuitua