Ainesosat
4 kpl | Vaasan Hampurilaissämpylää |
4 kpl | vegaanista hampurilaispihviä |
öljyä paistamiseen | |
1 | pieni punasipuli |
2 | kypsää avokadoa |
100 g | kirsikkatomaatteja |
salaatinlehtiä | |
Romesco-kastiketta: | |
1 1/2 dl | manteleita |
200 g | paahdettuja säilykepaprikoita |
1/2 dl | oliiviöljyä |
2 rkl | tomaattipyreetä |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 rkl | punaviinietikkaa |
1 tl | savustettua paprikajauhetta |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Valmista Romesco-kastike: paahda mantelit kuivalla, kuumalla pannulla. Anna jäähtyä. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja hienonna tasaiseksi kastikkeeksi.
Paista hampurilaispihvit kypsiksi ja kuumiksi pannulla tilkassa öljyä.
Kuori punasipuli ja avokadot, leikkaa siivuiksi ja halkaise kirsikkatomaatit.
Lämmitä sämpylät kuivalla pannulla ja voitele pohjat ja kannet romesco-kastikkeella. Täytä burgerit salaatinlehdillä, hampurilaispihveillä, punasipulilla, avokadolla ja kirsikkatomaateilla.
Vaasan Hampurilaissämpylä
Herkullisen makuinen pehmeä hampurilaissämpylä, josta loihdit helposti maukkaita hampurilaisia oman maun mukaan. Kokeile korvata tavallinen jauhelihapihvi esimerkiksi pulled porkilla ja sukella makujen maailmaan!
Tutustu