Ainesosat
1 kpl | Vaasan Hampurilaissämpylä |
1 kpl | valkosipulinkynsi |
1 rkl | sitruunan mehua |
½ tl | suolaa |
1 dl | maustamatonta soijajogurttia |
1 kpl | vegaaninen kasvispihvi (esim. Anamma Vegoburgare) |
2 rkl | hummusta |
1 kpl | lehti- tai mustakaalin lehti |
ripaus suolaa | |
½ | avokado viipaloituna |
½ | tomaatti viipaloituna |
ituja |
Ohje:
Tee ensin kastike. Sekoita keskenään hienonnettu valkosipuli, sitruunan mehu, suola ja soijajogurtti. Silppua lehtikaali ja hiero silppuun hieman suolaa, jotta se pehmenee. Grillaa hampurilaissämpylät ja paista pihvit kuumiksi. Levitä pohjasämpylälle reilusti hummusta. Asettele hummuksen päälle pihvi, lehtikaalisilppu, avokado, tomaatti ja ituja. Lorauta päälle jogurttikastiketta ja paina kansi päälle.