Ainesosat
8 kpl | Vaasan The Bao Bun -höyrysämpylää |
1 prk (230g) | jakkihedelmää paloina |
2 rkl | öljyä |
2 rkl | soijakastiketta |
2 rkl | fariinisokeria |
2 tl | riisi- tai omenaviinietikkaa |
1 tl | sitruunaruohotahnaa |
1 | punasipuli |
2 rkl | punaviinietikkaa |
1,5 rkl | sokeria |
pätkä | kurkkua |
suolapähkinöitä |
Ohje:
Valuta jakkihedelmät. Sekoita öljy, soijakastike, fariinisokeri, riisiviinietikka ja sitruunaruohotahna keskenään ja lisää jakkihedelmät. Anna marinoitua vähintään pari tuntia, sekoita välillä.
Levitä jakkihedelmät marinadeineen uunivuokaan ja paista 200-asteissa uunissa puoli tuntia. Sekoita kypsennyksen puolivälissä ja riko jakkihedelmien rakenne haarukalla.
Kuori punasipuli, leikkaa renkaiksi ja laita kattilaan. Lisää punaviinietikka ja sokeri, keitä pari minuuttia. Peitä kattila kannella ja anna jäähtyä.
Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi, rouhi suolapähkinät.
Lämmitä bao bunit höyryttämällä tai mikroaaltouunissa. Täytä paahdetuilla jakkihedelmillä, marinoidulla punasipulilla, kurkulla ja suolapähkinöillä. Tarjoile heti.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu