Ainesosat
1 | Vaasan 100% Kaura -leipä |
Mustajuuritahna | |
50g | Mustajuurea |
1 | Valkosipulinkynsi |
1 rkl | Kasviöljyä |
1 rkl | Sitruunan mehu |
Suolaa ja pippuria | |
Punakaalisalaatti | |
150g | Punakaalia |
1 | Appelsiini |
2 rkl | Kasviöljyä |
2 rkl | Omenaviinietikkaa |
1 rkl | Juoksevaa hunajaa |
Tuoretta rosmariinia | |
Suolaa ja pippuria |
Ohje:
Mustajuurilevite:
Kuori mustajuuri (noin puolikas mustajuuri) ja keitä sitä valkosipulin kynnen kanssa niukassa vedessä noin 10 – 20 minuuttia. Kaada vesi pois ja soseuta kasvikset. Lisää sekaan öljy ja sitruunan mehu. Mausta levite suolalla sekä pippurilla ja levitä leivälle.
Punakaalisalaatti:
Raasta punakaali kulhoon ja ripottele suolaa päälle. Anna kaalin mehustua hetken. Pese appelsiini huolellisesti juuresharjalla ja raasta kaalin päälle vähän appelsiinin kuorta. Kuori ja pilko sillä aikaa appelsiini ja lisää kulhoon mehuineen.
Kaada sekaan kasviöljy, omenaviinietikka, hunaja, pippuri ja tuoretta rosmariinia. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa noin tunnin ajan.