Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR -hampurilaissämpylää |
700 g | karitsan jauhelihaa |
suolaa | |
mustapippuria rouhittuna | |
2 | tomaattia |
1 | pieni punasipuli |
4 | salaatinlehteä |
Minttu-fetapesto: | |
3 rkl | pinjan siemeniä |
1/2 dl | minttua hienonnettuna |
1/2 dl | oliiveja |
1 | valkosipulinkynsi |
100 g | fetajuustoa |
2 rkl | oliiviöljyä |
ripaus suolaa | |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Tzatzikimajoneesi: | |
1/4 | kurkkua |
1 dl | majoneesia |
1 | pieni valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1/4 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna |
Ohje:
Valmista minttu-fetapesto: Paahda ja jäähdytä pinjansiemenet. Hienonna minttu, oliivit ja kuorittu valkosipulinkynsi ja murenna feta. Sekoita kaikki peston aineet keskenään.
Valmista tzatzikimajoneesi: Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta raasteesta nestettä siivilässä. Sekoita kaikki tzatzikimajoneesin aineet keskenään.
Viipaloi tomaatit. Kuori ja viipaloi punasipulit.
Muotoile pihvit jauhelihasta. Tee pihveistä läpimitaltaan hieman sämpylää isompia, sillä pihvit kutistuvat paistettaessa. Suolaa ja pippuroi pihvien pinnat ja paista pihvit rasvassa paistinpannulla 2–3 minuuttia per puoli.
Paahda sämpylät.
Kokoa burgerit: majoneesia, salaatinlehtiä, pihvi, minttu-fetapestoa, tomaattia ja sipulia.
Vaasan The BRGR Gourmet burgerisämpylä
Muhkea ja kiiltäväpintainen premium brgr-sämpylä, jossa reilusti makua ja aavistuksen verran makeutta. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa ja pakkauksessa on 6 isoa sämpylää, joilla kokkaat nälkäisellekin kaveriporukalle.
Tutustu