Ainesosat
Pohja: | |
5 palaa | Vaasan Koulunäkkiä |
3 dl | vahvaa kahvia, joka on maustettu vaniljasokerilla ja tilkalla marsala-viiniä |
Täyte: | |
250 g | Mascarpone-juustoa |
2 | kananmunan keltuaista |
2 rkl | tomusokeria |
1 tl | vaniljasokeria |
4 rkl | Marsala-viiniä |
tummaa kaakaojauhetta koristeluun |
Ohje:
Voit tehdä tiramisun isompaan laakeaan vuokaan tai annosastioihin. Tekemisen tekniikka on aina kuitenkin sama. Asettele näkkileivät astian pohjalle vieri viereen. Kostuta näkkileivät hyvin jäähtyneellä kahvilla, jonka olet maustanut vaniljasokerilla ja Marsala-viinillä.
Sekoita juusto, keltuaiset, sokerit ja Marsala-viini massaksi. Levitä seos vuokaan/annosvuokiin kostuneiden näkkileipien päälle ja jäähdytä ainakin pari tuntia. Voit tehdä tiramisun jopa edellisenä päivänä. Siivilöi kaakaojauhetta pinnalle juuri ennen tarjoilua.