Ainesosat
4 kpl | Vaasan The BRGR sämpylää |
600 g | kevyttä naudan jauhelihaa |
suolaa | |
mustapippuria rouhittuna | |
öljyä paistamiseen | |
1 | pieni punasipuli |
4 | salaatinlehteä |
Tomaattisalsa: | |
5 | tomaattia |
1 | kevätsipulin varsi |
1 rkl | rypsiöljyä |
2 tl | limen mehua |
ripaus suolaa | |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Kevyt hampurilaiskastike: | |
200 g | pehmeää maitorahkaa |
4 rkl | kurkkusalaattia |
2 tl | tomaattipyreetä |
1 tl | sinappia |
ripaus suolaa |
Ohje:
Ohje 4 annokselle, tekoaika 20 min.
Tee ensin salsa: kuutioi tomaatit pieniksi. Voit halutessasi poistaa niistä kostean siemenosan. Kuori ja hienonna sipulinvarsi ja sekoita salsan ainekset keskenään.
Sekoita hampurilaiskastikkeen ainekset keskenään. Kuori ja viipaloi punasipuli.
Muotoile jauhelihasta neljä pihviä ja ripottele pintaan suolaa ja pippuria. Paista pihvit pannulla öljyssä molemmin puolin, 2–3 minuuttia per puoli.
Paahda sämpylät ja täytä burgerit kastikkeella, salaatilla, pihvillä, salsalla ja punasipulilla.