Ainesosat

Lounas sandwichit:
4 viipaletta Vaasan Taika 100% täysjyvä -leipää
4 rkl Philadelphia tuorejuustoa
1-2 tl raastettua piparjuurta
6 kpl keitettyä vihreää parsaa
1 dl keitettyjä herneitä tai edamame-papuja
2 keitettyä kananmunaa
mustapippuria myllystä
suolaa
muutama oksa tilliä ja basilikaa
2 tl paahdettuja pinjansiemeniä
Vihersalaatti:
5 dl babypinaattia
100 g kirsikkatomaatteja
1/2 pieni kurkku
Tillikastike:
1 ruukku tilliä
3 rkl raastettua parmesaania
1 rkl sitruunamehua
1 rkl pinjansiemeniä
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Ohje:

Resepti: 2 annosta

Paahda leivät ja levitä niille Philadelphia tuorejuustoa. Raasta päälle piparjuurta.

Leikkaa ja puolita parsat, nosta ne leiville herneiden ja puolitettujen kananmunien kanssa. Rouhi päälle pippuria ja lisää ripaus suolaa. Viimeistele yrteillä ja pinjansiemenillä ja tarjoa vihersalaatin kanssa. Voit halutessasi myös pirskotella leiville salaattiin tulevaa tillikastiketta.

Vinkki: Lisää leivälle halutessasi ohuenohueksi viipaloitua raitajuurta. Mutta huomoi, että raaka juures saattaa aiheuttaa herkkävatsaiselle oireita.

Vihersalaatti ja tillikastie:

Tee ensin kastike. Hienonna tilli ja laita se tehosekoittimeen parmesaanin, sitruunamehun ja pinjansiementen kanssa. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana sen verran, että saat melko juoksevan kastikkeen. Mausta suolalla ja pippurilla.

Huuhtaise ja kuivaa pinaatit, laita ne kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja ota kurkusta juustohöylällä suikaleita. Laita pinaatin joukkoon. Tarjoa tillikastikkeen kanssa.

Vinkki: Tillikastiketta tulee enemmän kuin salaattiin tarvitaan, mutta tarjoa loppu kastikkeesta leipien päällä, perunoiden kera tai vaikkapa kalan kastikkeena.