Ainesosat
Lounas sandwichit: | |
4 viipaletta | Vaasan Taika 100% täysjyvä -leipää |
4 rkl | Philadelphia tuorejuustoa |
1-2 tl | raastettua piparjuurta |
6 kpl | keitettyä vihreää parsaa |
1 dl | keitettyjä herneitä tai edamame-papuja |
2 | keitettyä kananmunaa |
mustapippuria myllystä | |
suolaa | |
muutama oksa | tilliä ja basilikaa |
2 tl | paahdettuja pinjansiemeniä |
Vihersalaatti: | |
5 dl | babypinaattia |
100 g | kirsikkatomaatteja |
1/2 | pieni kurkku |
Tillikastike: | |
1 ruukku | tilliä |
3 rkl | raastettua parmesaania |
1 rkl | sitruunamehua |
1 rkl | pinjansiemeniä |
oliiviöljyä | |
suolaa | |
mustapippuria myllystä |
Ohje:
Resepti: 2 annosta
Paahda leivät ja levitä niille Philadelphia tuorejuustoa. Raasta päälle piparjuurta.
Leikkaa ja puolita parsat, nosta ne leiville herneiden ja puolitettujen kananmunien kanssa. Rouhi päälle pippuria ja lisää ripaus suolaa. Viimeistele yrteillä ja pinjansiemenillä ja tarjoa vihersalaatin kanssa. Voit halutessasi myös pirskotella leiville salaattiin tulevaa tillikastiketta.
Vinkki: Lisää leivälle halutessasi ohuenohueksi viipaloitua raitajuurta. Mutta huomoi, että raaka juures saattaa aiheuttaa herkkävatsaiselle oireita.
Vihersalaatti ja tillikastie:
Tee ensin kastike. Hienonna tilli ja laita se tehosekoittimeen parmesaanin, sitruunamehun ja pinjansiementen kanssa. Käynnistä kone ja lisää öljyä ohuena nauhana sen verran, että saat melko juoksevan kastikkeen. Mausta suolalla ja pippurilla.
Huuhtaise ja kuivaa pinaatit, laita ne kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja ota kurkusta juustohöylällä suikaleita. Laita pinaatin joukkoon. Tarjoa tillikastikkeen kanssa.
Vinkki: Tillikastiketta tulee enemmän kuin salaattiin tarvitaan, mutta tarjoa loppu kastikkeesta leipien päällä, perunoiden kera tai vaikkapa kalan kastikkeena.