Ainesosat
4 kpl | Vaasan The Bao Bun -höyrysämpylää |
400 g | lohifileetä |
suolaa | |
n. 1 dl | teriyaki-kastiketta |
n. 1/2 dl | pikkelöityä inkivääriä eli garia |
1-2 | kevätsipulia suikaloituna |
n. 2 tl | seesaminsiemeniä |
Kurkku-retikkasalaatti: | |
1/2 | kurkku |
n. 7 cm pala | retikkaa |
1/2 tl | suolaa |
2 rkl | riisiviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
Wasabimajoneesi: | |
1 dl | majoneesia |
2 tl | wasabia |
Ohje:
Laita lohifilee uunivuokaan ja ripottele päälle suolaa. Sivele reilu kerros teriyakikastiketta lohen päälle ja paista kalaa 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Sekoita wasabi majoneesiin.
Viipaloi kurkku ja kuori ja viipaloi retikka. Siirrä kurkku ja retikka siivilään, sekoita joukkoon suola ja anna nesteen valua aineksista siivilässä noin 10 minuuttia. Pyyhi vielä talouspaperilla kosteutta kasvisten pinnasta. Sekoita sokeri riisiviinietikkaan ja kaada kastike kulhoon valutettujen kurkun ja retikan päälle.
Lämmitä baot, se onnistuu kolmella eri tavalla: bambukorissa (2–6 min) tai höyrykorissa, suljetussa kattilassa kiehauttaen (2–6 min) tai mikrossa (600 wattia, 2–3 min).
Täytä baot lohella, kurkku-retikkasalaatilla, wasabimajolla, inkiväärillä, kevätsipulilla ja seesaminsiemenillä.
Vinkki! Teriyaki-kastike on japanilainen marinadi, joka sopii erityisen hyvin lohelle. Löydät sitä ruokakauppojen kastikehyllystä.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu