Ainesosat

4 kpl Vaasan Dark Dog -hodarisämpylää
öljyä
4 rkl voita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk (230g/380g) mustapapuja
1 prk (230g) salsaa
suolaa
150 g fetajuustoa
1 jalapeno siivuina

Ohje:

Pese bataatit hyvin ja hiero niihin hieman öljyä. Kääri  kaksinkertaisen folioon sisään ja laita nuotioon ritilälle tai lähelle hiillosta. Kypsennä 60–80 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Sekoita voin joukkoon valkosipuli. Voitele hodarisämpylät valkosipulivoilla. Paista leivät lämpimiksi ja rapeiksi nuotiolla ritilällä.

Sekoita valutetut pavut ja salsa, lämmitä seos pannulla nuotion ritilällä tai trangialla.

Tee jokaiseen bataattiin viilto pituussuunnassa ja ripottele bataattien sisälle hieman suolaa. Täytä juurekset mustapapu-­salsaseoksella, murustele päälle fetajuustoa ja viimeistele jalapenolla. Tarjoile bataattien kera valkosipulisämpylöitä.


Vaasan Dark Dog

Vaasan Street Food -tuoteperheen uusin tulokas Dark Dog on rukiinen hot dog -sämpylä. Täysjyväruista 26% sisältävä runsaskuituinen sämpylä on terveellisempi valinta sallittuun hodariherkutteluun.

 Dark Dogin koostumus on ihanan muhkea ja maussa on aavistuksen verran makeutta. Dark Dogin pinta kiiltää, kuten pitääkin ja pinnalle on ripoteltu unikonsiemeniä. Sämpylät ovat valmistettu Suomessa.

Tutustu