Ainesosat
1 kpl | Vaasan Ciabatta tai Vaasan Kauratyynyt |
1 kpl | pitkä chorizo -makkara |
Chimichurri -kastike | |
½ dl | hienonnettua persiljaa |
½ dl | hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia |
1 rkl | hienonnettua tuoretta oreganoa |
1 | iso kynsi murskattua valkosipulia |
½ | pieni punainen chili silputtuna ja siemenet poistettuina |
1 rkl | punaviinietikkaa |
1 rkl | sitruunamehua |
2 ½ dl | rypsiöljyä |
maun mukaan suolaa ja rouhittua mustapippuria | |
Guacamole-dippi + Ruisnacho | |
1 pss | Vaasan Ruissipsejä |
1 | avokado |
½ | limen mehu |
1 rkl | oliiviöljyä |
1/4 | chili |
suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan | |
2 rkl | turkkilaista jugurttia |
Ohje:
- Valmista ensin kastike. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset kulhoon. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippurirouhetta.
- Valmista sitten guacamole-dippi murskaamalla haarukalla avokado ensin kulhoon. Lisää sitten limen mehu, chili, oliiviöljy, jugurtti sekä suola ja pippuri ja sekoita kunnes massa on tasaista. Anna makujen tasaantua hetki jääkaapissa.
- Paista chorizo -makkara pannulla kuumaksi.
- Kokoa leipä. Levitä halkaistun leivän väliin ensin Chimichurri -kastiketta ja nosta sisään paistettu chorizo -makkara.
- Nauti heti ja tarjoa lisänä guacamolea ja Vaasan Ruissipsejä.