Ainesosat
8 kpl | Vaasan The Bao Bun -höyrysämpylää |
1/2 (150g) | lanttua |
1 | pieni porkkana |
50 g | vihreitä papuja |
5 | kirsikkatomaattia |
1 | valkosipulinkynsi |
1 | chili |
1 | limetin mehu |
1/2 rkl | fariinisokeria |
1 pkt (250g) | tofua |
öljyä paistamiseen | |
tuoretta minttua |
Ohje:
Kuori lanttu ja porkkana ja leikkaa juurekset ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa pavut parin sentin pätkiksi, ryöppää muutama minuutti kiehuvassa vedessä ja jäähdytä. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna valko¬sipuli ja chili.
Sekoita valkosipuli, chili, limetti ja fariinisokeri keskenään. Sekoita kastike kasvisten joukkoon ja hiero salaattia kulhon reunoja vasten esimerkiksi morttelin nuijalla, jotta maut sekoittuvat kunnolla ja kasvikset pehmenevät.
Leikkaa tofu ohuiksi siivuiksi ja purista talouspaperin välissä kuivaksi. Paista rapeaksi tilkassa öljyä. Lämmitä bao bunit höyryttämällä tai mikroaaltouunissa. Täytä lanttusalaatilla, tofulla ja mintulla. Tarjoile heti.
The Bao Bun höyrysämpylä
The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.
Tutustu