Ainesosat
1 kpl | |
2 viipaletta | Vaasan Taika Täysjyväkauraa |
2 rkl | voita |
1 rkl | fariinisokeria |
Suklaamousse: | |
100 g | tummaa suklaata |
1 dl | kuohukermaa |
200 g | appelsiinituorejuustoa |
Koristeeksi: | |
pieniä pääsiäismunia | |
minttua | |
kuivattuja tai tuoreita vadelmia |
Ohje:
Voitele leipäviipaleet voilla ja ripottele päälle fariinisokeria. Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 5–7 minuuttia.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita sula suklaa appelsiinituorejuuston kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele kermavaahto suklaa-juustoseoksen joukkoon. Lusikoi tai pursota suklaamousse paahdetulle leivälle.
Koristele suklaamunilla, tuoreella mintulla sekä kuivatuilla tai tuoreilla vadelmilla ja nauti heti.
Huom! Suklaamoussea riittää 2–3 annokseen.