Ainesosat
Taika 100% täysjyvä -leipää | |
Philadelphia tuorejuustoa | |
Kurkkusmörre: | |
kurkkua | |
sitruunankuorta | |
tilliä | |
syötäviä kukkia | |
Katkarapusmörre: | |
1 | kurkku |
1 dl | sokeria |
1/2 tl | suolaa |
1 dl | väkiviinaetikkaa |
tilliä | |
katkarapuja | |
sitruunankuorta | |
Munasmörre: | |
keitettyjä kananmunia | |
retiisiä | |
yrttejä | |
Avokadosmörre: | |
avokadoa | |
vihreää parsaa | |
chiliä | |
sitruunan mehua | |
yrttejä | |
Lohismörre: | |
graavilohta | |
keitettyä kananmunia | |
tilliä | |
sitruunankuorta | |
Viikunasmörre: | |
briejuustoa | |
salaattia | |
viikunoita | |
marjoja | |
kuivattuja vadelmia |
Ohje:
Paahda Taikaleivät ja sipaise paahdetulle leivälle kunnon kerros tuorejuustoa. Laita päälle haluamasi herkkumaut.
Mummon kurkut katkarapusmörreen:
Leikkaa kurkut ohuiksi viipaleiksi. Lisää kannelliseen purkkiin sokeria, suolaa, vettä ja väkiviinietikkaa. Hölskytä kunnes sokeri on sulanut liemeen. Lisää kurkkuviipaleet ja tilli, ja annan maustua vähintään 30 min ennen tarjoilua.