Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää |
nokare voita | |
makeaa sipulia renkaina | |
salaatinlehtiä | |
Burgeripihvit: | |
400 g | naudan jauhelihaa |
suolaa | |
mustapippuria | |
8 siivua | Monterey Jack -juustoa |
Burger Juice: | |
50 g | voita sulatettuna |
1 rkl | HP-kastiketta |
2 tl | kalakastiketta |
1/4 tl | liquid smokea |
Lyömätön burgerikastike: | |
1 dl | kermaviiliä |
1 dl | maitorahkaa |
1 rkl | kurkkusalaattia |
2 tl | dijon-sinappia |
1 tl | valkoviinietikkaa |
1 tl | suolaa |
1/2 tl | savupaprikajauhetta |
mustapippuria |
Ohje:
Valmista ensin lyömätön burgerikastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Yhdistä burger juicen ainekset. Sekoita kastike jauhelihan joukkoon käsin puristellen ja muotoile pihvimassasta kahdeksan pyörykkää. Varaa paistamista varten pannun kokoinen pala leivinpaperia ja pannuun mahtuva kattila.
Laita pyörykkä kuumalle pannulle, peitä se leivinpaperilla ja paina kattilanpohjalla litteäksi 10 sekunnin ajan. Käännä pihvi ja paista toiselta puolelta. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita cheddarsiivu pihvin päälle. Paista samalla tavalla loputkin pihvit.
Paista sämpylöiden sisäpintoja hetki pannulla voinokareessa. Voitele pohjat ja kannet lyömättömällä burgerikastikkeella.
Kokoa burgerit: laita sämpylöiden väliin sipulirenkaita, salaatinlehtiä ja kaksi pihviä juustoineen. Tarjoile välittömästi.