Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Bun -sämpylää |
1 dl | täysmajoneesia |
1 rkl | Dijon -sinappia |
400 g | broilerin jauhelihaa |
suolaa | |
mustapippuria myllystä | |
2 rkl | hienonnettua lehtipersiljaa |
4 viipaletta | Comtéa tai muuta maukasta juustoa |
2 dl | vuonankaalia tai muuta salaattia |
4 viipaletta | tomaattia |
Ohje:
Paista sämpylät voissa pannulla ja laita folion alle odottamaan. Yhdistä majoneesi ja sinappi.
Jaa jauheliha kahdeksaan osaan ja muotoile kevyesti palloiksi. Laita kaksi palloa kuivalle ja kuumalle paistinpannulle tai tasaiselle parilalevylle. Mausta suolalla ja pippurilla. Smashaa eli paina lihaa tiukasti noin 10 sekunnin ajan joko kattilan pohjalla tai esimerkiksi muurauslastalla. Jos käytät kattilan pohjaa, suojaa pihvi tällöin leivinpaperin palalla, ettei kattilasta tartu likaa pihviin. Jos käytät paistinpannua, tee yksi pihvi kerrallaan. Käännä ja laita päälle juustoviipale. Paista toiselta puolelta hetki, kunnes juusto lämpenee.
Kokoa hampurilaiset laittamalla sämpylälle sinappimajoneesia, pihvit, tomaatti ja salaattia.