Ainesosat

8 kpl Vaasan The Bao Bun höyrysämpylää
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl soijakastiketta
2 rkl punaviinietikkaa
1 rkl sokeria
1-2 tl chilijauhetta
1 tl savustettua paprikajauhetta
2 dl tummaa soijarouhetta
2 dl vettä
400 g tomaattimurskaa
1 vihreä paprika
suolaa
mustapippuria
200 g punakaalia
tuoretta basilikaa

Ohje:

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli, tomaattipyree, soijakastike, 1 rkl punaviinietikkaa, sokeri, chilijauhe ja paprikajauhe. Paista pari minuuttia.

Lisää soijarouhe ja sekoita. Lisää vesi muutamassa erässä, anna nesteen ensin imeytyä soijarouheeseen. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 minuuttia.

Pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja sekoita kastikkeeseen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Sekoita joukkoon ripaus suolaa ja 1 rkl punaviinietikkaa.

Lämmitä bao bunit höyryttämällä tai mikroaaltouunissa. Täytä ne soijarouhekastikkeella, marinoidulla punakaalilla ja basilikalla. Tarjoile heti.


The Bao Bun höyrysämpylä

The Bao Bun on aasialainen höyrytettävä sämpylä, jonka voit täyttää haluamaasi tapaan, joko lihalla, kalalla tai kasviksilla. Baon lämmitys tapahtuu perinteisesti höyryttämällä, mutta myös mikrossa saat sämpylästä ihanan pehmeän ja kuohkean.

Tutustu