Ainesosat
6 | suurta sipulia |
tilkka öljyä tai voita | |
3 oksaa | tuoretta timjamia |
1½ l | kasvis- tai kanalientä |
suolaa tarvittaessa | |
mustapippuria | |
2-3 dl | vahvaa juustoraastetta (esim. Gruyere) |
4 palaa | Vaasan Pieni Pyöreä Ruista |
Ohje:
Viipaloi sipulit ohuiksi viipaleiksi ja kuullota niitä öljyssä miedolla lämmöllä mielellään ainakin 15 minuuttia. Älä ruskista. Lisää sipulien päälle timjamin oksat ja liemi. Keitä kannen alla vähintään puoli tuntia. Voit hauduttaa keiton myös 180 asteisessa uunissa. Tarkista tässä välissä varovasti maku. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Nosta keiton pinnalle näkkileivät ja ripottele niille reilusti juustoraastetta. Gratinoi keitto ilman kantta 250 asteisessa uunissa n. 5-10 min.