Ainesosat
NELJÄLLE | |
1 kg | sinisimpukoita tai pakastesinisimpukoita |
1 tlk (4 dl) | kookosmaitoa |
3 dl | omenamehua |
3 rkl | vihreää currytahnaa |
1 | limetin mehu |
1 ruukku | korianteria |
Myslileipä: | |
(2 pientä leipää) | |
1 pkt (400 g) | Vaasan Kotiuunin vaaleaa leipätaikinaa |
1 dl | mysliä |
Ohje:
Harjaa simpukat puhtaiksi esimerkiksi juuresharjalla. Kopauta avonaisia simpukoita. Jos ne eivät sulkeudu, heitä simpukka pois. Heitä myös kuorestaan rikkoutuneet simpukat pois.
Mittaa paistokasariin kookosmaito, omenamehu ja vihreä currytahna. Jos haluat voimakkaan, tulisemman liemen, lisää currytahnaa enemmän. Kiehauta liemi. Nosta liemen joukkoon sinisimpukat.
Peitä kasari kannella ja kypsennä 5 minuuttia keskilämmöllä. Poista liemen joukosta tiukasti kiinni kuorestaan olevat simpukat. Purista joukkoon limetinmehu. Lisää hienonnettu korianteri. Nauti keitto dippaillen liemeen tuoretta myslileipää.
(Jos valmistat keiton pakastesinisimpukoista, niitä ei tarvitse esikäsitellä ennen liemeen lisäämistä.)
Myslileipä:
Sulata leipätaikinapalat pakkauksen ohjeen mukaan jääkaapissa tai huoneenlämmössä.
Venytä taikinapaloja muutama sentti kauttaaltaan ja yhdistä palat isommaksi levyksi ja ripottele päälle mysliä. Taita taikinalevyn reunat myslin päälle. Muotoile rennosti pyöreiksi leiviksi. Nosta leivät leivinpaperin päälle uunipellille ja peitä leivinliinalla. Anna kohota puolisen tuntia.
Kypsennä leipiä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta ja pohja ovat kauniin kullanruskeat ja rapeat.