Ainesosat

1 kpl Vaasan Ruispalat Tumma Herkku -leipä
2 tl kapriksia
0,5 tl ryytisinappia
1 rkl tuoretta persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
hyppysellinen suolaa ja pippuria
kourallinen sieniä, joita voi syödä kypsentämättä
koristeluun: ketunleipiä

Ohje:

Tee salaattipohja valmiiksi kotona purkkiin ja ota mukaan sienimetsälle: pilko kaprikset hieman pienemmiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset sieniä lukuunottamatta purkissa. Sulje purkki tiiviillä kannella ja ota se mukaan metsäretkelle.

Kun löydät metsästä sieniä, jotka voi syödä kypsentämättä – esimerkiksi herkkutatteja tai kantarelleja – puhdista ne, pilko pienen suupalat kokoisiksi paloiksi ja sekoita salaattipohjan sekaan purkissa. Nauti sienisalaatti 100% Ruis -Ruispalojen päältä!

Voit koristella sienisalaattileivät ketunleivillä.