Ainesosat
1 kpl | Vaasan Ruispalat Tumma Herkku -leipä |
2 tl | kapriksia |
0,5 tl | ryytisinappia |
1 rkl | tuoretta persiljaa |
1 rkl | oliiviöljyä |
hyppysellinen | suolaa ja pippuria |
kourallinen | sieniä, joita voi syödä kypsentämättä |
koristeluun: | ketunleipiä |
Ohje:
Tee salaattipohja valmiiksi kotona purkkiin ja ota mukaan sienimetsälle: pilko kaprikset hieman pienemmiksi ja sekoita sen jälkeen kaikki ainekset sieniä lukuunottamatta purkissa. Sulje purkki tiiviillä kannella ja ota se mukaan metsäretkelle.
Kun löydät metsästä sieniä, jotka voi syödä kypsentämättä – esimerkiksi herkkutatteja tai kantarelleja – puhdista ne, pilko pienen suupalat kokoisiksi paloiksi ja sekoita salaattipohjan sekaan purkissa. Nauti sienisalaatti 100% Ruis -Ruispalojen päältä!
Voit koristella sienisalaattileivät ketunleivillä.