Ainesosat

2-3 pkt Vaasan The Bao-höyrysämpylöitä
600 g siitakesieniä
1 valkosipulinkynsi
2 cm pala inkivääriä
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
Hölskyporkkanat:
2 porkkanaa
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
Lisäksi:
1,5 dl majoneesia

Ohje:

Aloita porkkanoista: kuori porkkanat ja vuole kuorimaveitsellä porkkanoista pitkiä, ohuita lastuja tiiviskantiseen kulhoon. Mittaa joukkoon etikka, sokeri ja suola. Sulje kansi ja hölskyttele noin minuutin ajan, että maut tasoittuvat. Laita jääkaappiin odottamaan.

Puhdista ja huuhtele sienet tarvittaessa. Leikkaa isoimmat muutamaan osaan, pienet voi jättää kokonaisiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli ja inkivääri. Paista sieniä öljyssä kuumalla pannulla muutama minuutti. Laske lämpöä ja lisää valkosipuli, inkivääri, soija ja etikka pannulle. Paista noin minuutin ajan. Laske lämpöä pienemmälle, ja pidä sienet lämpimänä pannulla baojen kuumennuksen ajan.

Valuta porkkanoiden hölskyliemi pois.

Lämmitä baot ohjeen mukaan höyryttämällä (1-2 min) tai mikrossa (30 sek.). Täytä majoneesilla, sienillä ja porkkanalla.