Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Bun hampurilaissämpylää |
1 rkl | voita |
500 g | jauhelihaa |
suolaa | |
mustapippuria myllystä | |
4 viipaletta | maukasta juustoa |
4 | salaatinlehteä |
4 viipaletta | tomaattia |
(muutama viipale suolakurkkua) | |
Kastike: | |
1 dl | täysmajoneesia |
2 tl | Dijon sinappia |
1 tl | ketsuppia |
1/2 tl | lientä suolakurkku purkista |
1/4 tl | cayennepippuria |
Ohje:
Tee ensin kastike: yhdistä majoneesiin sinappi, ketsuppi, suolakurkkujen liemi ja cayennepippuri.
Paista sämpylät voissa pannulla. Laita folion alle odottamaan.
Jaa jauheliha kahdeksaan osaan ja muotoile kevyesti palloiksi. Laita kaksi palloa kuivalle ja kuumalle paistinpannulle tai tasaiselle parilalevylle. Mausta suolalla ja pippurilla. Smashaa eli paina lihaa tiukasti noin 10 sekunnin ajan joko kattilan pohjalla tai esimerkiksi muurauslastalla. Jos käytät kattilaa, suojaa pihvi tällöin leivinpaperin palalla, ettei kattilasta tartu likaa pihviin. Jos käytät paistinpannua, tee yksi pihvi kerrallaan. Käännä ja laita päälle juustoviipale. Paista toiselta puolelta hetki, kunnes juusto lämpenee.
Kokoa hampurilaiset laittamalla sämpylälle majoneesia, pihvit, tomaattia, halutessasi suolakurkkua ja salaattia.