Ainesosat
NELJÄLLE | |
600 g | maa-artisokkia |
2 | jauhoista perunaa |
1 | valkosipulinkynsi |
1 rkl | öljyä |
1/2 tl | suolaa |
8 dl | kasvislientä |
2 dl | ruokakermaa |
1 | savustuspussi |
Keiton pinnalle: | |
2 rkl | seesaminsiemenöljyä |
timjamia | |
Maksapateeleivät: | |
4 viipaletta | Vaasan Vaaleaa Joululimppua |
voita | |
100 g | maksapateeta |
4 rkl | kirsikkahilloa |
80 g | sinihomejuustoa |
4 rkl | paahdettua sipulia |
Ohje:
Pese maa-artisokat huolellisesti juuresharjalla. Pese perunat. Keitä maa-artisokkia ja perunoita kuorineen noin 20 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä ja kypsiä. Purista maa-artisokat kuorestaan kulhoon. Kuori myös perunat kulhoon. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon öljy ja suola. Kaada seos savustuspussiin. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan.
Kuumenna uuni 225-asteeseen. Anna uunipellin myös kuumentua uunissa alatasolla.
Nosta savustuspussi uuniin. Varmista savustuspussiin painetusta tekstistä, että laitat pussin pellille oikein päin. Savusta 10–15 minuuttia sen mukaan, kuinka voimakkaan savunmaun keittoon haluat.
Kuumenna kasvisliemi. Kaada kasvikset savustuspussista tehosekoittimen kulhoon. Lisää kasvisliemi ja kerma. Soseuta sileäksi keitoksi.
Kaada keittoa lautasille. Valuta päälle seesaminsiemenöljyä. Koristele timjamilla.
Maksapateeleivät:
Voitele joululimppuviipaleet voilla. Levitä päälle maksapateeta ja nokare kirsikkahilloa. Leikkaa sinihomejuustosta viipaleita ja aseta leivän päälle. Ripottele pinnalle paahdettua sipulia.