Ainesosat
400 g | Lämminsavustettua lohta |
4 kpl | kananmuna (keitetty) |
100 g | pinaatti (baby) |
1 kpl | omena |
1 kpl | punasipuli |
1/2 kpl | bataatti |
1-2 | ruispala |
voi | |
ruohosipuli | |
tilli |
Ohje:
Kuori ja leikkaa bataatti paloiksi. Paahda bataatit uunissa 180 asteessa kypsiksi ja kauniin paahtuneiksi.
Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi. Leikkaa omena pieniksi paloiksi tai haluamaasi muotoon. Leikkaa ruispalat tikuiksi ja paista ne paistinpannulla voissa rapeiksi. Valuta ylimääräinen rasva pois ruispalakrutongeista.
Murra savulohesta ja keitetyistä kananmunista paloja ja yhdistä kaikki ainekset salaatiksi. Tarjoa pinaattikermaviiliä kastikkeena.
Pinaattikermaviili
1 prk kermaviiliä
50 g pinaattia
1/2 sitruuna
suola
Aja kermaviili ja pinaatti tehosekoittimessa hienoksi vihreäksi kastikkeeksi ja mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Halutessasi voit koota koko annoksen grillatun tai paistetun leivän päälle. Pinaatin siasta voit käyttää muitakin tuoreita yrttejä kermaviilin joukossa, esimerkiksi rakuuna ja tuore tilli sopivat tähän. Bataatin ohella myös peruna, porkkana ja kurpitsa toimivat loistavasti tässä ruuassa.