Ainesosat
6 kpl | Vaasan Soft Dog -hodarisämpylää |
200 g | Kalaonni-lämminsavu kirjolohifileetä |
3 | kananmunaa |
ruohosipulia hienonnettua | |
Piparjuuri-perunasalaatti: | |
400 g | (uutta) perunaa |
1 1/2 dl | majoneesia |
1 dl | kermaviiliä |
2 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
2 tl | piparjuuritahnaa |
1/2 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria rouhittuna | |
Marinoidut punasipulit: | |
2 | punasipulia |
3/4 dl | valkoviinietikkaa |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
2 rkl | rypsiöljyä |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Marinoi punasipulit: Kuori ja viipaloi sipulit ja sekoita etikka, hunaja, öljy ja suola. Sekoita marinadi sipuleihin ja anna marinoitua pari tuntia tai seuraavaan päivään.
Valmista piparjuuri-perunasalaatti: Keitä perunat, kuori ja kuutioi ne. Sekoita perunoihin muut salaatin ainekset.
Keitä munat, ja jäähdytä, kuori ja lohko ne. Höyrytä sämpylät lämpimiksi.
Kokoa hodarit: perunasalaattia, munalohkoja, savulohta ja marinoitua punasipulia. Korista ruohosipulisilpulla.
Vinkki! Perunasalaattiin voi kätkeä edellisen aterian jämäpotut. Parasta siitä tulee kesällä uusilla perunoilla.