Ainesosat
4 kpl | Vaasan Hot Dog -hodarisämpylää |
1 | hapokas omena (Granny Smith) |
200 g | lämminsavulohta |
Marinoitu fenkoli: | |
1 | fenkoli |
2 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
1 tl | sokeria |
1/2 tl | suolaa |
Piparjuurijogurtti: | |
2 dl | turkkilaista jogurttia |
3 rkl | tuoretta piparjuurta hienona raasteena |
2 rkl | sitruunamehua |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Tee marinoitu fenkoli etukäteen: leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Sekoita muut ainekset joukkoon ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia.
Mittaa kaikki piparjuurijogurtin ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.
Lämmitä sämpylät kuivalla pannulla tai uunissa. Leikkaa omena ohuiksi siivuiksi.
Täytä sämpylät piparjuurijogurtilla, savulohella, marinoidulla fenkolilla ja omenasiivuilla.