Ainesosat

n. 10 palaa Vaasan Koulunäkkiä
Täyte 1:
200 g ricottajuustoa tai hienorakeista raejuustoa
1 prk ranskankermaa
2 suolakurkkua kuutioina
100 g palvikinkkua kuutioina
100 g aurajuustomurua
Täyte 2:
1 kurkku raastettuna ja valutettuna
4 dl maustamatonta jogurttia valutettuna
2 rkl hunajaa
1 valkosipulin kynsi murskattuna
½-1 tl suolaa
ripaus mustapippuria
Koristeluun:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
tilkka kermaa
ohuita kurkku- ja suolakurkuviipaleita
salaatinlehtiä
tuoreita yrttejä

Ohje:

Valmista täytteet sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka tuorekelmulla. Lado pohjalle näkkileipäpaloja. Paloittele ne tarvittaessa sopivan kokoisiksi.
Lusikoi päälle kinkkutäytettä ja asettele päälle jälleen näkkileipää. Lusikoi seuraavaan väliin kurkku-jogurttitäytettä ja toista kaksi kertaa. Lado päälle näkkileipäpaloja. Taittele kelmu tiiviisti voileipäkakun päälle ja laita vuoan päälle paino. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yli yön.

Ota kakku kelmun avulla ulos vuoasta ja nosta se vadille. Notkista maustamaton tuorejuusto kermatilkalla ja levitä se kuumennetulla veitsellä kakun päälle. Voit kuumentaa veitsen kuuman veden alla. Koristele kakku ja tarjoile.

Kokeile myös katkaraputäytteistä modernia voileipäkakkua.