Ainesosat
n. 10 palaa | Vaasan Koulunäkkiä |
Täyte 1: | |
200 g | ricottajuustoa tai hienorakeista raejuustoa |
1 prk | ranskankermaa |
2 | suolakurkkua kuutioina |
100 g | palvikinkkua kuutioina |
100 g | aurajuustomurua |
Täyte 2: | |
1 | kurkku raastettuna ja valutettuna |
4 dl | maustamatonta jogurttia valutettuna |
2 rkl | hunajaa |
1 | valkosipulin kynsi murskattuna |
½-1 tl | suolaa |
ripaus mustapippuria | |
Koristeluun: | |
400 g | maustamatonta tuorejuustoa |
tilkka kermaa | |
ohuita kurkku- ja suolakurkuviipaleita | |
salaatinlehtiä | |
tuoreita yrttejä |
Ohje:
Valmista täytteet sekoittamalla kaikki ainekset yhteen. Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka tuorekelmulla. Lado pohjalle näkkileipäpaloja. Paloittele ne tarvittaessa sopivan kokoisiksi.
Lusikoi päälle kinkkutäytettä ja asettele päälle jälleen näkkileipää. Lusikoi seuraavaan väliin kurkku-jogurttitäytettä ja toista kaksi kertaa. Lado päälle näkkileipäpaloja. Taittele kelmu tiiviisti voileipäkakun päälle ja laita vuoan päälle paino. Anna kakun tekeytyä jääkaapissa yli yön.
Ota kakku kelmun avulla ulos vuoasta ja nosta se vadille. Notkista maustamaton tuorejuusto kermatilkalla ja levitä se kuumennetulla veitsellä kakun päälle. Voit kuumentaa veitsen kuuman veden alla. Koristele kakku ja tarjoile.
Kokeile myös katkaraputäytteistä modernia voileipäkakkua.