Ainesosat
2 palaa | kuivahtanutta Vaasan Ruispalat -leipää |
1-2 | pientä lanttua |
1 | kananmuna |
1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
suolaa ja mustapippuria myllystä | |
2 dl | rypsiöljyä paistamiseen |
Sriracha dippi | |
2 ½ dl | maustamatonta kreikkalaista jogurttia |
1-2 rkl | Sriracha-chilikastiketta |
1 | pieni valkosipulin kynsi murskattuna |
suolaa ja rouhittua mustapippuria |
Ohje:
6 annosta
Valmistusaika: 30 minuuttia
Valmista ensin kastike yhdistämällä keskenään kaikki kastikkeen ainekset. Peitä astia ja nosta viileään odottamaan tarjoilua. Mikäli leivät eivät ole täysin kuivia, kuivaa niitä lisää 100-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Kuori lantut ja ota niistä ohuita lastuja juustohöylällä. Riko kananmuna laakealle lautaselle. Jauha kuivat ja jäähtyneet leivät monitoimikoneen kulhossa korppujauhoksi. Kumoa ruiskorppujauhot laakeaan reunalliseen astiaan ja sekoita joukkoon parmesanjuustoraaste, suola ja mustapippurirouhe. Kuumenna öljy kuumaksi laakeassa reunallisessa kasarissa. Kasta lanttulastut rikotun kananmunan sekaan molemmin puolin, ja sen jälkeen samalla tavalla ruiskorppujauho-parmesanseokseen. Nostele kuorrutetut lastut kuumaan öljyyn muutama kerrallaan ja anna kypsyä noin minuutin ajan. Käännä palat ja jatka kypsentämistä vielä noin minuutti, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta reikäkauhalla lautaselle levitetyn talouspaperin päälle valumaan. Nauti jäähtyneet RuisvegeSipsit Sriracha-dipin kanssa.
Katso myös reseptivideo!