Ainesosat
1:lle | |
1 | Vaasan Ruispala |
1 rkl | öljyä |
1 | hienonnettu valkosipulinkynsi |
1 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
ripaus | suolaa |
Avokadohummus: | |
240 g | keitettyjä kikherneitä |
2 | kypsää avokadoa |
3 rkl | oliiviöljyä |
1 rkl | tahinia |
3 rkl | limetin mehua |
1 | valkosipulinkynsi |
1/4 tl | jauhettua juustokuminaa |
suolaa |
Ohje:
Valmista ensin hummus. Mittaa kaikki ainekset blenderiin ja aja sileäksi. Mausta maun mukaan suolalla. Kaavi hummus tarjoiluastiaan ja ripsauta päälle hieman hienonnettua tuoretta tilliä.
Leikkaa ruispalat tikuiksi ja pyörittele ne valkosipulisilpulla maustetussa öljyssä. Levitä tikut pellille ja ripottele päälle suolaa. Paahda 225 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes tikut ovat rapeita. Ripottele valmiiden tikkujen päälle hienonnettua tuoretta tilliä ja tarjoile ruistikut ja avokadohummus naposteltavana vaikkapa oluen kanssa.