Ainesosat
1 pss | Vaasan Ruissipsejä |
1 pss | GoGreen Salaattisekoitus |
1 tl | chilijauhetta |
½ tl | jauhettua kuminaa |
½ tl | mustapippuria |
½ tl | suolaa |
1 tl | öljyä |
½ | fenkolia ohuina viipaleina |
½ | kurkkua pitkinä suikaleina |
2 rkl | valkoviinietikkaa |
2 rkl | oliiviöljyä |
½ tl | suolaa |
½ tl | sokeria |
½ pnt | tilliä |
2 dl | majoneesia |
1 rkl | sitruunamehua |
½ tl | suolaa |
250 g | mini-luumutomaatteja puolitettuna |
2 kpl | kevätsipulinvartta ohuina renkaina |
200 g | vihersalaattia |
Ohje:
Lämmitä uuni 170 asteeseen. Sekoita kulhossa siementen joukkoon mausteet ja öljy. Levitä leivinpaperille siemenet ja paahda uunissa noin 12–15 minuuttia, kunnes siemenissä on paahtunut väri.
Sekoita etikka, öljy, suola ja sokeri. Sekoita kastike kurkun ja fenkolin joukkoon ja anna maustua noin 10 minuuttia. Hienonna tilli joko veitsellä tai morttelissa. Sekoita joukkoon majoneesi ja sitruunamehu sekä suola.
Yhdistä kurkku, fenkoli, tomaatit, kevätsipuli ja salaatti. Levitä vadille ja viimeistele murskatuilla Ruissipseillä, siemenillä ja tillimajoneesilla.
Vinkki: Jos siemeniä jää, boostaa niillä aamujogurttisi!