Ainesosat
1 pss | Vaasan Ruissipsejä |
0,5 dl | rypsiöljyä |
1 tl | seesamiöljyä |
2 kpl | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
2 cm | pala inkivääriä hienonnettuna |
½ tl | chilihiutaleita tai -jauhetta |
1 dl | GoGreen Mustapapuja |
3 rkl | riisiviiniä tai valkoviiniä |
3 rkl | vahvaa kanalientä |
2 rkl | soijakastiketta |
1 tl | suolaa |
1 tl | ruokosokeria |
Ohje:
Kuumenna öljyt ja lisää valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota noin 10 sekuntia ja lisää joukkoon valutetut mustapavut. Kuullota noin 30 sekuntia ja lisää viini. Kiehauta ja anna viinin haihtua. Lisää kanaliemi ja soija. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt. Mausta suolalla ja sokerilla. Laita massa yleiskoneen vihannesleikkurikulhoon ja hienonna noin kolme minuuttia täydellä teholla. Tarkista maku ja laita massa pursotinpussiin.
Katso punasipuli-korianterisalaatin ohje täältä: www.vaasan.fi/reseptit/punasipuli-korianterisalaatti/
Levitä Ruissipsit arjoiluvadille ja pursota päälle mustapaputahnaa. Nosta päälle vielä salaattia ja koristele annos korianterin lehdillä.
Vinkki: Jos tahnaa jää, laita tahnaa ja viipale Taleggio-juustoatoastin täytteeksi ja paahda voileipägrillillä.