Ainesosat
1 pss | Vaasan Ruissipsejä |
2 rkl | oliiviöljyä |
1 | keltasipuli hienonnettuna |
2 kpl | valkosipulinkynttä hienonnettuna |
1/3 kpl | punaista chiliä |
1 prk | GoGreen Luomu Kikherneet valutettuina |
½ tl | juustokuminaa |
400 g | GoGreen Luomu Tomaattimurska |
2 dl | kana- tai kasvilientä |
Ohje:
Lämmitä oliiviöljy kattilassa ja kuullota sipulia sekä chiliä noin kolme minuuttia. Lisää joukkoon valutetut kikherneet ja juustokumina. Kuullota vielä kolme minuuttia. Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvis- tai kanaliemi ja rosmariini. Keitä noin 15 minuuttia keskilämmöllä. Poista rosmariinin oksa ja kaada hieman lientä toiseen kulhoon talteen. Soseuta tasaiseksi kutterissa tai sauvasekoittimella. Lisää sitruunan mehu, suola ja sokeri. Ohenna keitinliemellä tarvittaessa. Anna massan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja annostele Ruissipsien päälle. Koristele kikherneellä ja rosmariinilla.
Vinkki: Jos pyrettä jää, sekoita 1 dl pyrettä 200 grammaan jauhelihaa ja paista grillissä hampurilaispihviksi.