Ainesosat

2 kpl Vaasan Ruispalat -leipää
1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 pientä kourallista cashewpähkinöitä
hyppysellinen suolaa
kaksi reilua kourallista mustikoita
koristeluun: nuoria vadelman lehtiä

Ohje:

Tee mustikkapeston pohja valmiiksi kotona ja ota se mukaan mustikkametsään: pilko pähkinät melko pieniksi ja laita ne rasiaan. Leikkaa mintunlehdet ohuiksi suikaleiksi ja lisää nekin rasiaan sitruunankuoren, -mehun ja suolan kanssa. Sulje rasia tiiviillä kannella ja ota mukaan metsään.

Poimi mustikat ja lisää ne rasiaan muiden raaka-aineiden kanssa ja survo niitä hieman rikki esimerkiksi lusikalla. Sekoita hyvin ja tarjoile Ruispalat 100% Ruis -leivät päällä.

Voit koristella mustikkapestoleivät nuorilla esimerkiksi vadelman lehdillä.