Ainesosat
2 kpl | Vaasan Ruispalat -leipää |
1 | sitruunan raastettu kuori ja mehu |
2 pientä kourallista | cashewpähkinöitä |
hyppysellinen | suolaa |
kaksi reilua kourallista | mustikoita |
koristeluun: | nuoria vadelman lehtiä |
Ohje:
Tee mustikkapeston pohja valmiiksi kotona ja ota se mukaan mustikkametsään: pilko pähkinät melko pieniksi ja laita ne rasiaan. Leikkaa mintunlehdet ohuiksi suikaleiksi ja lisää nekin rasiaan sitruunankuoren, -mehun ja suolan kanssa. Sulje rasia tiiviillä kannella ja ota mukaan metsään.
Poimi mustikat ja lisää ne rasiaan muiden raaka-aineiden kanssa ja survo niitä hieman rikki esimerkiksi lusikalla. Sekoita hyvin ja tarjoile Ruispalat 100% Ruis -leivät päällä.
Voit koristella mustikkapestoleivät nuorilla esimerkiksi vadelman lehdillä.