Ainesosat
8 palaa | Vaasan Ruispalat -leipää |
1 prk (500g) | valmista lasagnetomaattikastiketta |
½ dl | vettä |
400 g | jauhelihaa |
öljyä ruskistamiseen tai vuoan voiteluun | |
mozzarellajuustoraastetta pinnalle | |
Valkokastike: | |
50 g | voita tai margariinia |
1 dl | vehnäjauhoja |
5 dl | maitoa |
150 g | mozzarellajuustoraastetta |
½ pkt | ricottaa |
½-1 tl | suolaa |
Ohje:
Tässä reseptissä on tasoja! Testaa hieman rukiisempi versio lasagnesta.
6 annosta
Valmistusaika: 20 minuuttia
Ruskista jauheliha pannulla tilkassa öljyä. Lisää tomaattikastike. Huuhdo tomaattipurkki 1/2 desillä vettä ja lisää kastikkeeseen. Anna kiehua hiljakseen noin 5 minuuttia. Valmista sillä välin valkokastike lisäämällä jauhot kattilaan sulatetun voin sekaan. Sekoita tasaiseksi, mutta älä anna ruskistua. Lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen. Kuumenna pohjaa myöten sekoitellen ja anna kiehua 1–2 minuuttia, kunnes kastike paksunee. Lisää mozzarellaraaste ja ricotta. Mausta suolalla. Nosta sivuun. Voitele pienehkön (25×18 cm) lasagnevuoan sisäpinnat öljyllä. Levitä pohjalle 1/4 jauhelihakastikkeesta ja sen päälle neljä Ruispalaa. Levitä Ruispalojen päälle puolet juusto- ja jauhelihakastikkeesta. Asettele päälle neljä Ruispalaa. Lusikoi päällimmäiseksi loppu jauhelihakastike ja reilusti juustokastiketta. Viimeistele pinta juustoraasteella. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla 15-20 minuuttia. Anna vetäytyä 5 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
Katso myös reseptivideo!