Ainesosat

4 kpl Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää
voita ja öljyä paistamiseen
kermaviiliä
tillipestoa
salaatinlehtiä
Roskakalapihvit:
400 g särkikaloja tai haukea nahattomina fileinä
1 dl kuohukermaa
1 kananmuna
1/2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
3/4 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria
Mummonkurkut:
1/2 kurkkua
1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
3 rkl vettä
1 1/2 rkl väkiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
Tillipesto:
1 ruukku tilliä hienonnettua
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl kuorittuja manteleita
1/2 sitruunan mehu
1 dl rypsiöljyä
1/2 tl suolaa

Ohje:

Valmista ensin mummonkurkut: Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi ja laita kaikki ainekset kannelliseen kulhoon ja ravista hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.

Tee sitten tillipesto: hienonna kaikki ainekset pestoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.

Laita paloitellut kalafileet tehosekoittimeen ja sekoita hetki. Lisää muut pihvi­ainekset ja pyöritä tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista pihvejä molemmin puolin, kunnes ne ovat pinnalta ruskeita ja keskeltä kypsiä.

Lämmitä hampurilaissämpylät kuivalla pannulla tai uunissa. Levitä kerma­viiliä sämpylän pohjaan ja tillipestoa kanteen. Täytä hampurilaiset salaatinlehdillä, kalapihveillä ja mummon­kurkuilla.


Vaasan Street Food SOFT BUN perunaburgeri

Vaasan Soft Bun perunaburgeri on aito ilmava ja pehmeä perunasämpylä, joka on leivottu perinteisen amerikkalaisen perunasämpyläreseptin mukaan.
Tutustu