Ainesosat
4 kpl | Vaasan Soft Bun -hampurilaissämpylää |
voita ja öljyä paistamiseen | |
kermaviiliä | |
tillipestoa | |
salaatinlehtiä | |
Roskakalapihvit: | |
400 g | särkikaloja tai haukea nahattomina fileinä |
1 dl | kuohukermaa |
1 | kananmuna |
1/2 | sitruunan kuoriraaste ja mehu |
3 rkl | ruohosipulia hienonnettuna |
3/4 tl | suolaa |
1/2 tl | valkopippuria |
Mummonkurkut: | |
1/2 | kurkkua |
1 rkl | tuoretta tilliä hienonnettuna |
3 rkl | vettä |
1 1/2 rkl | väkiviinietikkaa |
1 rkl | sokeria |
ripaus suolaa | |
Tillipesto: | |
1 ruukku | tilliä hienonnettua |
1 | valkosipulinkynsi hienonnettuna |
1 dl | kuorittuja manteleita |
1/2 | sitruunan mehu |
1 dl | rypsiöljyä |
1/2 tl | suolaa |
Ohje:
Valmista ensin mummonkurkut: Leikkaa kurkku ohuiksi siivuiksi ja laita kaikki ainekset kannelliseen kulhoon ja ravista hyvin. Laita jääkaappiin maustumaan.
Tee sitten tillipesto: hienonna kaikki ainekset pestoksi tehosekoittimessa tai morttelissa.
Laita paloitellut kalafileet tehosekoittimeen ja sekoita hetki. Lisää muut pihviainekset ja pyöritä tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta neljä pihviä. Kuumenna voi ja öljy pannulla. Paista pihvejä molemmin puolin, kunnes ne ovat pinnalta ruskeita ja keskeltä kypsiä.
Lämmitä hampurilaissämpylät kuivalla pannulla tai uunissa. Levitä kermaviiliä sämpylän pohjaan ja tillipestoa kanteen. Täytä hampurilaiset salaatinlehdillä, kalapihveillä ja mummonkurkuilla.