Ainesosat

2-3 pkt Vaasan The Bao-höyrysämpylöitä
4 broilerin paistileikettä
1 tl suolaa
1 kananmuna
2 dl pankojauhoja
1 dl öljyä
Kaalisalaatti:
1/4 punakaalia
50 g lehtikaalia
4 cm pala purjoa
1/2 dl rypsiöljyä
2 rkl seesamiöljyä
1 limetinmehu
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
Seesamimajoneesi:
1,5 dl majoneesia
2 rkl seesamiöljyä

Ohje:

Aloita kaalisalaatista: leikkaa punakaali ja lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Pese ja hienonna purjo. Sekoita kasvisten joukkoon rypsiöljy, seesamiöljy, limetin mehu, sokeri ja suola. Sekoita huolellisesti ja anna tekeytyä jääkaapissa ruoan valmistuksen ajan.

Sekoita majoneesin joukkoon seesamiöljy.

Nuiji broilerinleikkeet ohuiksi ja ripottele suolaa leikkeleille. Riko kananmuna syvälle lautaselle ja vispaa munan rakenne rikki. Mittaa pankojauhot toiselle lautaselle.

Kuumenna öljy paksupohjaisessa paistinpannussa. Kasta leikkeet yksi kerrallaan ensin kananmunaan ja sitten jauhoihin. Paista kypsiksi ja rapeiksi kahdessa erässä, noin 1,5 min molemmin puolin. Liekkaa kypsät paistileikkeet viipaleiksi.

Lämmitä baot ohjeen mukaan höyryttämällä (1-2 min) tai mikrossa (30 sek). Täytä baot majoneesilla, kaalisalaatilla ja broilerilla.

Vinkki: voit valmistaa broilerin myös airfryerissa, valmista ja rapeaa tulee noin vartissa.