Ainesosat
4 kpl | The Bao höyrysämpylää |
160 g | paneroitua kalaa, mieluiten turskaa |
50 g | lehtikaalia suikaloituna |
50 g | nahm-jimkastiketta |
40 g | mungituja |
12 kpl | kevätsipulia renkaina |
1/4 kpl | korianteriruukkua hienonnettuna |
50 g | gochujang majoneesia |
5 g | rapeaa riisiä |
Gochujang majoneesi: | |
240 g | majoneesia |
3 g | sitruunamehua |
30 g | gochujang-tahnaa |
Nahm-Jim kastike: | |
300 g | tomaattia |
8 g | punaista chiliä |
50 g | limen mehua |
20 g | ruokosokeria |
50 g | kalakastiketta |
1/2 kpl | solo-valkosipulia |
1 ruukku | korianteria |
Rapea riisi: | |
50 g | esikeitettyä riisiä (Uncle Ben´s) |
300 g | paisto- ja friteerausöljyä |
Ohje:
Valmista ensin gochujang majoneesi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Tee sitten nahm-jim kastike asettamalla kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta. Voit myös soseuttaa sauvasekoittimella.
Valmista sitten rapea riisi. Kuumenna öljy 200 c asteiseksi ja ”puffaa” esikeitetty riisi öljyssä.
Friteeraa kala öljyssä ja leikkaa 4 osaan. Sekoita lehtikaali ja idut keskenään ja mausta nahm-jimkastikeella. Lämmitä Baot ohjeiden mukaan. Kasaa kaali pohjalle, aseta kala kaalin päälle ja pursota majoneesia päälle. Lisää lopuksi kevätsipuli, korianteri ja rapea riisi.