Ainesosat
4 viipaletta | Vaasan Taika Monivilja paahtoleipää |
4 rkl | Crème Bonjour Italialaiset yrtit -tuorejuustoa |
5 (n. 800 g) | isohkoa keltasipulia |
2 | valkosipulinkynttä |
2 rkl | öljyä |
1 l | liha- tai kasvislientä |
1 tl | kuivattua timjamia |
1 tl | sokeria |
½ tl | mustapippuria myllystä |
4 rkl | maukasta juustoraastetta, esim. Comtè tai keskivahva gouda |
Ohje:
Kuori sipulit ja viipaloi ne ohuiksi paloiksi. Kuullota niitä miedolla lämmöllä öljyssä noin 15 minuuttia. Kääntele sipuleita haudutuksen aikana ja kuullota ne kauniin keltaisiksi. Lisää joukkoon lihaliemi. Mausta timjamilla, sokerilla ja pippurilla. Anna porista kannen alla keskilämmöllä noin 20 minuuttia. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Kytke päälle grillivastus. Levitä tuorejuusto leiville. Ripottele päälle juustoa. Gratinoi leipiä uunin ylätasolla, kunnes juusto lämpenee. Leikkaa leivät tikkumaisiksi paloiksi. Annostele keitto tarjoilulautasille. Nosta päälle leivät.